Η εμπειρία μας με το Sleepyhead και η μετάβαση της Μαρίζας στο “μεγάλο” κρεβάτι

Το Sleepyhead Grand έφτασε στο σπίτι μας στα τέλη Νοεμβρίου και από τότε έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και παρόλο που η Μαρίζα έδειξε να “πιάνει” το νόημα από την πρώτη στιγμή εγώ ήθελα να βεβαιωθώ ότι αξίζει τον κόπο πριν σας γράψω γι αυτό.

Και να που έφτασε η ώρα!

Στο σημερινό post σας έχω συγκεντρώσει τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τα pods ύπνου Sleepyhead αλλά και τη δική μας εμπειρία με το Sleepyhead Grand.

 

Τι είναι το Sleepyhead:

Σχεδιασμένο στη Σουηδία, το Sleepyhead είναι μια ειδικά σχεδιασμένη “φωλίτσα” (ή “pod”), κατάλληλη για μωρά από τη γέννηση. Όπως διαβάζω στο επίσημο site, ανάλογα με την ηλικία του μωρού ή του νηπίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκοίμηση (πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφαλούς co-sleeping), ως ένθετο κούνιας, ως επιτηρούμενος χώρος για την εξάσκηση της κοιλιάς, ως χώρος παιχνιδιού ή αλλαγής πάνας. Κυκλοφορεί σε δύο τύπους, το Sleepyhead Deluxe+ για μωρά από τη γέννηση μέχρι και τους 8 μήνες και το Sleepyhead Grand (που έχουμε εμείς) από τους 9 έως και τους 36 μήνες.

Η δική μας εμπειρία με το Sleepyhead Grand και η μετάβαση στο παιδικό κρεβάτι:

Έλεγα στις φίλες μου όταν συζητούσαμε για το Sleepyhead ότι μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση το πώς -με το που έβγαλα το στρωματάκι από το κουτί- η Μαρίζα έτρεξε και βρήκε τη θέση της πριν καλά – καλά αφαιρέσω την προστατευτική τσάντα! Ξάπλωσε αναπαυτικά λες και ήξερε ότι προοριζόταν γι αυτή και έδειξε να το απολαμβάνει από την αρχή. Μιας και τότε ακόμα κοιμόμασταν μαζί στο κρεβάτι μου βέβαια, τον πρώτο καιρό το Sleepyhead της το είχα στο παιδικό δωμάτιο για να παίζει, να αλλάζουμε πάνα, να ξεκουράζεται το μεσημέρι και να το συνηθίζει αλλά από την αρχή είχα πάντα στο μυαλό μου το επόμενο βήμα – την μετάβαση δηλαδή στο παιδικό κρεβάτι. Είχα διαβάσει ότι το Sleepyhead είναι από πολλές απόψεις βοηθητικό στην όλη διαδικασία οπότε το είχα stand by και προσπαθούσα να την βάζω εκεί να κοιμάται όσο πιο συχνά γινόταν χωρίς να την πιέζω.

Γενικά προτιμώ να αποφεύγω την εντατική “εκπαίδευση” στις συνήθειες των παιδιών, οπότε παρατηρούσα τα σημάδια της Μαρίζας και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για τη μεγάλη αλλαγή. Πριν από ένα μήνα και κάτι άρχισα να βλέπω ότι εκνευριζόταν πολύ με το βραδινό θηλασμό (οπότε το σταματήσαμε σιγά σιγά και προς μεγάλη μου έκπληξη ο ύπνος της ομαλοποιήθηκε!), ενώ κάθε πρωί που πηγαίναμε να ξυπνήσουμε τον αδερφό της ξάπλωνε όλο χαρά στο μεγάλο κρεβάτι.

Κάπως έτσι μεταφερθήκαμε όλοι στο παιδικό δωμάτιο. Η Μαρίζα στο Sleepyhead πάνω στο στρώμα κι εγώ δίπλα (προς το παρόν).

Το Sleepyhead νιώθω ότι με βοήθησε πολύ σε αυτή τη μετάβαση. Η Μαρίζα έχει πάντα την αίσθηση της αγκαλιάς ενώ βλέπω ότι πλέον έχει και τις αγαπημένες τις θέσεις που βολεύεται και επαναλαμβάνει κάθε βράδυ. Εν τω μεταξύ, επειδή κοιμάται στο κάτω μέρος της κουκέτας που δεν έχει ύψος (και άρα δεν χρειάζομαι έξτρα κάγκελο ή άλλο προστατευτικό) νιώθω ότι το Sleepyhead είναι αρκετό για να την “κρατάει” όταν στριφογυρίζει. Το μόνο που μου λείπει τώρα που το χρησιμοποιούμε για τον ύπνο είναι κανα δυο έξτρα καλύμματα ώστε να μπορώ να τα αλλάζω όσο συχνά χρειάζεται και να μην αναγκάζομαι να περιμένω να στεγνώσει αυτό που έχω (μεταξύ μας πάντως υπάρχουν τόσες πολλές και ωραίες επιλογές που δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω!).

Φυσικά, αυτό που σας περιγράφω εδώ είναι μόνο μια μικρή γεύση από τις χρήσεις του Sleepyhead (εάν π.χ φεύγετε συχνά για τριήμερα εκτός πόλης μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον ότι μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα στην ειδική τσάντα) οπότε θα σας παραπέμψω στο site για όλες τις λεπτομέρειες, τις τιμές και την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του που είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ μπορείτε να βρείτε το Sleepyhead στο Instagram.

*To post δεν είναι sponsored αλλά το Sleepyhead που χρησιμοποιούμε ήταν ευγενική προσφορά της εταιρίας που τα εισάγει στην Ελλάδα – χωρίς να συνδέεται με οποιαδήποτε υποχρέωση για post  ή αναφορές στα social media. Όπως λεώ πάντα και όπως ξέρετε όσες με διαβάζετε καιρό γράφω μόνο για προϊόντα που έχω χρησιμοποιήσει και νιώθω ότι έχει αξία να επικοινωνήσω μέσα από τα posts μου και το Sleepyhead είναι σίγουρα ένα από αυτά ♥

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment