Γρήγορα σοκολατένια μπισκότα με ελαιόλαδο

Εύκολα cookies με ελαιόλαδο – ιδανικά για να τα φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά!

Υλικά:

  • 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά
  • 70γρ. κακάο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ baking powder
  • 1 βανίλια
  • ελάχιστο αλάτι
  • Σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα ευρύχωρο μπωλ αναμειγνύουμε καλά τη ζάχαρη με το κακάο, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά
  • Σε ένα άλλο, ενώνουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα
  • Ανακατεύουμε ζωηρά με τη μαρίζ για να ενσωματωθεί όσο περισσότερο γίνεται από το αλεύρι και συνεχίζουμε για με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ενσωματώσουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. (Εάν το μείγμα σας φαίνεται πολύ μαλακό για να το δουλέψετε με το χέρι μπορείτε να το βάλετε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σφίξει.)
  • Ξεχωρίζουμε ίσες ποσότητες ζύμης, σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί με αρκετό χώρο ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους όταν φουσκώσουν
  • Ψήνουμε στους 180º (αντιστάσεις, 160º στον αέρα) για 9-12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και το φούρνο. (Προσοχή! Μην τρομάξετε αν είναι μαλακά μόλις πρωτοβγούν, θα σταθεροποιηθούν περισσότερο μόλις κρυώσουν λίγο!)

 

 

No Comments

Leave a Comment