Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος

Για τη γιορτή του, ο Γιώργος ζήτησε να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας τρουφάκια και σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία να μοιραστώ κι εδώ τη συνταγή. Τα τελευταία χρόνια επιλέγω την πιο απλή εκδοχή τους χωρίς πολλά – πολλά. Είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της σοκολάτας όπως εγώ, καθόλου ό,τι πρέπει για τα κιλά της καραντίνας και ιδανικά για κέρασμα ή ως δώρο σε επισκέψεις και καλέσματα.

Υλικά:

  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος  ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Τρούφα / ψιλοκομμένο αμύγδαλο / ψιλοκομμένο φουντούκι / τριμμένη καρύδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι προσέχοντας να ζεσταθεί αρκετά χωρίς να βράσει.
  • Ρίχνω την κρέμα γάλακτος στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, περιμένω 1-2 λεπτά και ανακατεύω με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Προσθέτω το βούτυρο στο μείγμα της σοκολάτας και της κρέμας και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αμέσως μετά προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και το λίγο αλάτι.
  • Σκεπάζω το μπολ και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει – ιδανικά όλο το βράδυ.
  • Αφού παγώσει, βγάζω κουταλάκι – κουταλάκι το μείγμα, το πλάθω σε μικρά μπαλάκια (βοηθάει να φορέσετε γάντια) και το βουτάω στην τρούφα ή το γαρνίρισμα που έχω επιλέξει. Έτοιμα!

Σημειώσεις:

  • Η συνταγή επιδέχεται πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της σοκολάτας ό,τι θέλετε από μπισκότα μέχρι ξηρούς καρπούς. Εάν επιλέξετε να την εμπλουτίσετε, θα χρειαστεί να περιμένετε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου αφού λιώσει η σοκολάτα για να ενσωματώσετε με τη σειρά τους τα έξτρα υλικά.
  • Όσον αφορά στο λιώσιμο της σοκολάτας – ειδικά αν σκέφτεστε να κάνετε μεγαλύτερη δόση μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα και κρέμα μαζί σε μπεν μαρί και να προσθέσετε στο τέλος το βούτυρο. Πολλοί χρησιμοποιούν και τα μικροκύματα απλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει για να σας δώσω συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment