Εύκολο Cheesecake

Στα πλαίσια του #MenoumeSpiti (και τρώμε όλη μέρα) ξαναέφτιαξα αυτές τις μέρες το αγαπημένο μας Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα. Ιδού η συνταγή και οι σημειώσεις μου σχετικά:Υλικά για τη βάση:

1.5-2 συσκευασίες Μπισκότα Digestive (ανάλογα με το πόσο πλούσια θέλετε να είναι η στρώση του μπισκότου)

160 γρ. βούτυρο, λιωμένο

2 κ.σ κανέλα

Υλικά για την κρέμα:

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

800 γρ τυρί κρέμα

Ξύσμα από 1 μεσαίο λεμόνι

2 κ.σ χυμό λεμόνι

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γαρνίρισμα:

1-2 κούπες μαρμελάδα (κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, βύσινο, φρούτα του δάσους – οι επιλογές είναι πολλές!)

1 κ.σ νερό αν δείτε ότι χρειάζεται αραίωμα η μαρμελάδα

 

Διαδικασία:

  1. Θρυμματίζω τα μπισκότα, ρίχνω την κανέλα, περιχύνω το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω το μείγμα με το χέρι μου μέχρι να βραχούν καλά όλα τα μπισκότα.
  2. Βάζω το μείγμα του μπισκότου με το βούτυρο στον πάτο του ταψιού και το πατάω καλά με το χέρι ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση
  3. Ανακατεύω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχω μια δεμένη, πλούσια κρέμα (περίπου 7-8 λεπτά)
  4. Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη βάση
  5. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε ένα μπολ και την ανακατέυω ζωηρά με ένα κουτάλι ή πιρούνι ώστε να είναι πιο εύκολο να απλωθεί στη συνέχεια. Εάν είναι πολύ πηχτή την διαλύω με ελάχιστο νερό και γαρνίρω μετά το Cheesecake
  6. Αφήνω το γλυκό στο ψυγείο ιδανικά όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 3-4 ώρες.

Σημειώσεις:

  • Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για καλέσματα μιας και βγάζει πολλές, γενναιόδωρες μερίδες.
  • Μπορείτε να το κάνετε σε ταψί (απλά να είστε προετοιμασμένοι ότι το πρώτο κομμάτι δεν θα βγει τέλειο!) ή εναλλακτικά να το σερβίρετε σε ατομικά ποτηράκια. Στη δεύτερη περίπτωση θα σας πρότεινα να μειώσετε το βούτυρο και να αφήσετε το μπισκότο στον πάτο χωρίς να το συμπιέσετε γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να “κοπεί” με το κουτάλι μόλις θα έχει βγει από το ψυγείο.
  • Εάν θέλετε να το στήσετε σε φόρμα και να το παρουσιάσετε ξεφορμαρισμένο – όπως αυτά του ζαχαροπλαστείου- θα σας πρότεινα να χρησιμοποιήσετε 200 γρ βούτυρο για να γίνει η βάση ακόμα πιο σταθερή και να προσθέσετε ζελατίνη στην κρέμα για να δέσει καλύτερα.

 

Καλή επιτυχία!

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment