Το πανεύκολο κέικ κανέλας από τη 2η μέρα των Vlogmas

Σας έχω πει πόσο πολύ αγαπώ το κέικ κανέλας και να που επιτελους βρήκα το χρόνο να μοιραστώ μαζί σας την (πανεύκολη) συνταγή!

Εγώ συνήθως κάνω τη διπλή δόση που σας δίνω εδώ ώστε να έχω αρκετό για το σπίτι, για το σχολείο και για να βάζω στην κατάψυξη ώστε να κερδίζω χρόνο αλλα εννοείται πώς εσείς μπορείτε να τη μειώσετε στο μισό εάν θέλετε μικρότερη ποσότητα.

 

Κέικ Κανέλας (διπλή δόση – βγάζει 4 μικρές φόρμες ή 12 muffins και ένα μεγάλο κέικ, κ.ο.κ):

Υλικά:

1 κιλό φαρίνα
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κούπες καστανή ζάχαρη (το ρυθμίζετε όμως λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας)
8 μεσαία αυγά
500ml γάλα
2 – 4 βανίλιες (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, εγώ βάζω συνήθως 4 από αυτές)
2 κ.σ κανέλα
Άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Βήματα: 

  • Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτω τα αυγά ένα ένα και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα
  • Μόλις δω ότι το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί χαμηλώνω την ταχύτητα και ξεκινάω να προσθέτω εναλλάξ το γάλα και τη φαρίνα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτω και τις βανίλιες και την κανέλλα.
  • (Επειδή  όταν φτάσω στη δεύτερη φαρίνα ο κάδος του μίξερ μου παραγεμίζει, προς το τέλος ρίχνω όλο το γάλα, αφήνω να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα, αφαιρώ το εξάρτημα του μίξερ και ανακατεύω ο,τι μένει από το αλεύρι με το χέρι).
  • Ψήνω στους 170 βαθμούς (αντιστάσεις) για περίπου 40 λεπτά – ανάλογα με την ποσότητα της ζύμης που έχει κάθε φόρμα. Το ζητούμενο είναι να βγάλουμε το κέικ όταν θα έχει ψηθεί καλά αλλά δεν θα έχει στεγνώσει υπερβολικά γιατί μετά θα τρίβεται και δεν θα κόβεται ωραια. Το κολπο είναι γνωστό και πιάνει πάντα: βάζουμε ένα μαχαίρι στο πιο φουσκωμένο σημείο και παρατηρούμε αν βγαίνει καθαρό. Αν ναι, το κέικ έχει ψηθεί!

Και μερικές ακόμα σημειώσεις: 

  • Μου αρέσει πάντα να κάνω τη διπλή δόση γιατί κρατάω ένα κέικ έξω και φυλάω τα υπόλοιπα στην κατάψυξη. Όταν βγαίνουν ειναι ολόφρεσκα και αυτή η διαδικασία με γλιτώνει από τον επιπρόσθετο κόπο!
  • Αν όμως θέλετε να έχετε ποικιλία για κάποιο κάλεσμα στο σπίτι ή αν προτιμάτε τις εναλλαγές, μπορείτε να μην προσθέσετε την κανέλα από την αρχή, να χωρίσετε το μείγμα σας στις δόσεις που χρειάζεστε για κάθε φόρμα και να προσθέσετε ο,τι θέλετε σε κάθε ένα ανακατεύοντας πολύ καλά. Μερικές ιδέες είναι: κουβερτούρα, σταγόνες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment