Ένα post που αξίζει να διαβάσετε!

Σπάνια δημοσιεύω δελτία τύπου – για την ακρίβεια έχω την αίσθηση πως αυτή είναι η 2η μόλις φορά από το 2008 που ξεκίνησα το blogging – αλλά όταν προσγειώθηκε στο inbox μου η ενημέρωση που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα ήξερα ότι δεν γινόταν να μην γράψω κάτι σχετικό.

Έχετε ακούσει ξανά για τα “Χταποδάκια της Δανίας”; Αν όχι, μικρή παρένθεση για να σας βάλω στο κλίμα:

Τα χταποδάκια ήταν ιδέα μιας ομάδας εθελοντών που ήθελαν να βρουν κάποιον τρόπο για να βοηθήσουν τα πρόωρα βρέφη. Σήμερα, η οργάνωση «Τα Χταποδάκια της Δανίας» συγκεντρώνει χταποδάκια για τα μωρά που νοσηλεύονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η ιδέα πέρασε τα σύνορα της Δανίας και διαδόθηκε γρήγορα σε ολόκληρο τον κόσμο, φτάνοντας ακόμα και σε μακρινές χώρες όπως η Αργεντινή και ο Καναδάς. Τα χταποδάκια είναι απίθανα, χαριτωμένα παιχνίδια με τα πλοκάμια τους σχεδιασμένα έτσι ώστε να θυμίζουν στα μωρά τον ομφάλιο λώρο. Γαληνεύουν και ηρεμούν τα νεογέννητα και είναι κατάλληλα για μεγαλύτερα μωρά βοηθώντας τα να μάθουν να πιάνουν. Τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας μπορούν επίσης να παίξουν ευχάριστα με τα χταποδάκια.”

Όσο για την αφορμή που έδωσε το έναυσμα για το σημερινό post δεν ήταν παρά το νέο βιβλίο “Τα Χταποδάκια της Δανίας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και περιέχει πολλά χαριτωμένα σχέδια για βελονάκι και πλέξιμο καθώς και πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε τα χταποδάκια σας και να τους δώσετε ιδιαίτερη προσωπικότητα, μαζί με έναν πλήρη οδηγό πλεξίματος για αρχάριους.

 

Tα χταποδάκια μοιράζονται σε όλες τις μονάδες πρόωρων βρεφών της Δανίας και της Γροιλανδίας, άλλα όπως διάβασα με μεγάλη χαρά, η τρυφερή αυτή αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντική πρωτοβουλία έχει έρθει πια και στην Ελλάδα.Την ελληνική ομάδα που υλοποιεί την ιδέα αυτή, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας, μπορείτε να τη βρείτε στο facebook ως Octopus for a Preemie, Greece, Μικρό Χταπόδι by 31ebdomades. Τα χταποδάκια της ελληνικής ομάδας προσφέρονται προς το παρόν σε μονάδες νοσηλείας νεογνών ορισμένων νοσοκομείων (Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία, Αττικόν, Έλενα Βενιζέλου, Ιασώ Θεσσαλίας, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και ευελπιστούμε πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλα, δημόσια και ιδιωτικά.

Αν θέλετε να πλέξετε για την ελληνική ομάδα, μπορείτε να ζητήσετε να γίνετε μέλος της στο facebook ή να γράψετε στο xtapodakia@patakis.gr

 

No Comments

Leave a Comment