Παιδικά τραγούδια που τα παιδιά μου ακούνε ασταμάτητα

Σας έχει τύχει ποτέ να κολλήσετε με ένα από τα παιδικά τραγούδια που ακούνε τα παιδιά σας και να μην μπορείτε να το βγάλετε από το μυαλό σας; Αυτό ακριβώς έπαθα εγώ σήμερα! Και επειδή από το πρωί η “Πινεζοβροχή” έχει κατσικωθεί στο μυαλό μου και δεν λέει να με αφήσει σε ησυχία είπα να κάνω ένα post με τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών μπας και καταφέρω να ξεχαστώ!

paidika-tragoudia

Είναι γνωστό ότι η μουσική είναι φοβερά οφέλιμη για τα παιδιά μας (και τους ενήλικες βέβαια!) και τα παιδικά τραγούδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έρθουν τα μικρούλια μας σε επαφή με αυτή. Η μουσική και τα παιδικά τραγούδια βοηθούν τα παιδιά να “δουλέψουν” το μυαλό τους, εξιτάρουν την φαντασία τους, τους μαθαίνουν να έχουν υπομονή αλλά και πειθαρχία, τα ταξιδεύουν σε φανταστικούς ή μη κόσμους, τα βοηθούν να μάθουν και η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει… 2 πράγματα όμως που προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικά και ήθελα να ξεχωρίσω σε αυτό το post είναι ότι μέσα από τα χαριτωμένα και ευχάριστα παιδικά τραγούδια, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να εξασκούν τη μνήμη τους – χωρίς η διαδικαασία να φαίνεται βαρετή ή καταναγκαστική. Έχουν γίνει πολλές ενδιαφέρουσες μελέτες σχετικά με την επίδραση της μουσικής και των τραγουδιών στην ανάπτυξη και τη μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών και παρόλο που ως μη ειδικός σε αυτό τον τομέα διστάζω να αναφερθώ παραπάνω σε αυτές, πιστεύω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το ψάξετε!

Για να επιστρέψουμε όμως στο κυρίως θέμα μας – και παρά το γεγονός ότι οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πολλά από τα παιδικά τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε εμείς φαίνονται τουλάχιστον τρομακτικά με μία δεύτερη, ενήλικη ανάγνωση (π.χ “Ήταν ένα  μικρό καράβι”), πλέον κυρίως χάρη στο Youtube υπάρχουν διαθέσιμες αμέτρητες επιλογές με το πάτημα ενός κουμπιού!

Αυτά λοιπόν είναι τα πιο πολυ-ακουσμένα παιδικά τραγούδια στο σπίτι μας:


 

Για πείτε λοιπόν! Σε πόσα συμπίπτουμε; Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα;

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment