Παιχνίδια για μωράκια και μικρά παιδιά

Είναι η εποχή που όλοι σιγά σιγά θα αρχίσουμε να αναζητάμε δώρα για τις γιορτές και αν έχετε κολλήσει στο τι να πάρετε στους μικρούλιδες της παρέας, σήμερα σας έχω πολλές (και δοκιμασμένες!) προτάσεις από την Chicco.

Όσα θα σας δείξω σήμερα εμείς τα έχουμε χαρεί πολύ οπότε πιστεύω ότι θα τα βρείτε κι εσείς ενδιαφέροντα αλλά ξεκινάω αμέσως γιατί είναι πολλά και δεν θέλω να σας κουράσω!

 

skilaki-ntetektiv-chicco

Το αγαπημένο της Μαρίζας: Σκυλάκι – Ντετέκτιβ: Το σκυλάκι αναζητά το κοκκαλάκι του (το οποίο έχουμε προηγουμένως κρύψει χωρίς να δει το παιδάκι που) κάνοντας ήχους και αναβοσβήνοντας πράσινο ή κόκκινο ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από το στόχο. Όταν το βρει γαβγίζει χαρούμενο και αν κρίνω από τη Μαρίζα τα παιδάκια ενθουσιάζονται!

Το αεροπλανάκι με ρόδες είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που είδα τα παιδιά μου να παίζουν μαζί και δεν μπορώ να σας περιγράψω τη συγκίνησή μου! Η Μαρίζα ανεβαίνει πάνω και ο Γιώργος τη σπρώχνει  και κάνουν βόλτες μέχρι να τους πιάσει λόξυγγας από το πολύ γέλιο! Εν τω μεταξύ, τώρα τελευταία έχει αρχίσει και η Μαρίζα να θέλει να σπρώχνει το Γιώργο και εκείνος ως τέλειος μεγάλος αδερφός -ενώ σπρώχνει το αεροπλανάκι με τα πόδια του για να τη βοηθήσει – της λέει συνέχεια: “Μπράβο που τα κατάφερες! Είσαι πολύ δυνατή!” 

Το αγαπημένο του Γιώργου: Tηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι FERRARI. Ξετρελάθηκε από την πρώτη στιγμή που το είδε και μάλιστα ανυπομονούσε να το πάρει μαζί του στο σχολείο! (Μία φορά την εβδομάδα τα παιδάκια επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο το αγαπημένο τους παιχνίδι και απ’ ό,τι μου έλεγε ήταν πολύ χαρούμενος γιατί οι φίλοι του το λάτρεψαν!)

Tρίκυκλο ποδηλατάκι U GO DUCATI. Άλλο ένα παιχνίδι που έχει πάρει τη θέση του στο σαλόνι μας αλλά αρέσει τόσο στα παιδιά που ο Γιώργος με παρακάλεσε να μην το βγάλουμε στον κήπο πριν καλοκαιριάσει πάλι για να μπορούν να παίζουν. Ο Γιώργος οριακά χωράει βέβαια πλέον αλλά του αρέσει πολύ ενώ για τη Μαρίζα διαθέτει ζώνη και ειδικό σύστημα για να το σπρώχνει ο γονιός οπότε οι βόλτες δεν σταματάνε!

Το χαλάκι Δραστηριοτήτων Jump & Fit είναι το κλασικό “κουτσό” των παιδικών μας χρόνων αλλά στην πιο… εξελιγμένη του μορφή! Αν θέλετε τη γνώμη μου δε, είναι ιδανικό δώρο για τους Χειμερινούς μήνες κι αυτό γιατί χάρη σε αυτό ακόμα και τις κρύες ή βροχερές μέρες τα παιδιά μπορούν να κινηθούν, να εκτονώσουν την ενέργειά τους (χωρίς να τρέχουν παντού και να τα κάνουν όλα άνω – κάτω θα συμπληρώσω εδώ) ενώ παρόλο που προορίζεται για παιδάκια 2 έως 3 ετών στην πράξη έχω δει ότι εξίσου απασχολείται η Μαρίζα (που είναι 1μιση) και ο Γιώργος που είναι πια σχεδόν 6!

Η στράτα – αυτοκινητάκι ήρθε στο σπίτι μας πάνω που η Μαρίζα είχε περπατήσει και ενώ περνούσε μία  φάση που ήθελε όλα να τα σπρώχνει και να τα περιφέρει μέσα στο σπίτι! Έχει διάφορες δραστηριότητες για να ασχοληθεί το παιδί και είναι ό,τι πρέπει για μικράκια από τον 5ο μήνα.

Και για τα πιο μικρά μωρά πάντως υπάρχουν πολλές επιλογές! Θα σας βάλω το link για να τα δείτε όλα, αλλά πριν το κάνω θέλω να σας δείξω το “Πρώτο του Bowling Set” που επίσης έχει μεγάλη επιτυχία στο σπίτι μας και καλύπτει το φάσμα 18 μηνών έως 5 χρονών.

Για τα μωράκια μας τώρα, προσωπικά θεωρώ ότι τα μικρά παιχνιδάκια τύπου τηλέφωνο – κλειδιά – οτιδήποτε έχει πολύχρωμα κουμπάκια και ήχους είναι πάντα σίγουρη επιλογή και το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό…

…ενώ αν αναζητάτε κάτι μεγαλύτερο ένας τραπέζι δραστηριοτήτων είναι μια ωραία σκέψη.

Από εκεί και πέρα καλή ιδέα – για τα ακόμη πιο μικρούλια -είναι και ένα παιχνίδι κούνιας. Εμάς μας είχαν φέρει δώρο φίλοι μας και τα 2 παιχνιδάκια που βλέπετε εδώ όταν γεννήθηκε η Μαρίζα και τα αξιοποιήσαμε αρκετά!

Αυτά από εμένα! Αν έχετε όρεξη για διάβασμα, στο Chicco.gr θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της εταιρίας, ενώ εδώ βρίκσετε την Chicco στο Instagram και εδώ στο Facebook.

 

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment