To πιο τρυφερό βιβλίο κυκλοφορεί πάνω στην ώρα για τα Χριστούγεννα!

Θυμάμαι τη σκηνή χαρακτηριστικά: Είναι απόγευμα, στο κινητό μου έχω 6% μπαταρία και προσπαθώ όσο πιο γρήγορα μπορώ να ολοκληρώσω τη διαδικασία της online αγοράς για να πάρω στον Γιώργο την “Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο”, του Δημήτρη Παπαδόπουλου που τότε μόλις είχε κυκλοφορήσει.

Επιστροφή στο παρόν και 2 χρόνια μετά αναμένω με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία τη συνέχεια της γλυκιάς περιπέτειας. Η “Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο: στο έλκηθρο του Άι Βασίλη”  είναι επιτέλους εδώ και μας περιμένει για να ταξιδέψουμε ξανά στον τρυφερό κόσμο του Μπέλου Μακαρόνου, της Κούλας Μπιε και της Μελίκας Δίπλα.

apodrasi-apo-to-zaxaroplasteio-2

Σας μεταφέρω κατευθείαν από το σχετικό δελτίο τύπου για να σας βάλω στο κλίμα:

Ο Μπέλος Μακάρονος, η Κούλα Μπιε και η Μελίκα Δίπλα είναι τρία γλυκά που δεν μοιάζουν στα υπόλοιπα. Να, ο Μπέλος Μακάρονος, το μελομακάρονο είναι αλλεργικός στα καρύδια, η Κούλα Μπιε, το κουραμπιεδάκι έχει σχήμα πασχαλιάτικου κουλουριού ενώ η Μελίκα Δίπλα –σωστά μαντέψατε, η δίπλα– δεν έχει πολύ μέλι κι έχει παράξενο σχήμα.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ελαττωματικά. Δεν τα νοιάζει πια. Από τη στιγμή που τα δημιούργησε ο Χρήστος Σιροπιαστός στο ζαχαροπλαστείο «Το Κάλλιστον» και τα έβαλε στην άκρη ως «μη ευπώλητα», ως τα γλυκάκια που δεν είναι ικανά να δώσουν τη γλύκα τους στον κόσμο, εκείνα πείσμωσαν. Κατάφεραν να ενωθούν σαν γροθιά, να αντιμετωπίσουν κινδύνους, να υπερασπιστούν τη φιλία τους, να ζήσουν απίστευτες περιπέτειες και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Κι ας μην τα θεωρούσαν κανονικά γλυκά. Τι σημασία είχε;

Και τώρα, πάνω στο έλκηθρο του Άι Βασίλη, ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες  σε νέα μέρη, με νέους φίλους: τον Δώρο Λαμπερό, την Έλλη Γιρλάντα, τη Στέλλα το στόλεν,  τον Τρύφωνα το τράιφλ. Ακολουθήστε λοιπόν την ασυνήθιστη αυτή παρέα στη Χώρα των Ρολογιών και των Τυριών αλλά και στην Πόλη του Μεγάλου Καμπαναριού και το Παλάτι με τελικό προορισμό το χωριό του Άι Βασίλη και ανακαλύψτε τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης!

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει ένα μοναδικό τρόπο να χειρίζεται το λόγο (είναι άλλωστε ένας από τους πιο αξιόλογους δημοσιογράφους της νεότερης γενιάς) και η “Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο” πραγματεύεται θέματα που αξίζει κάθε γονιός και δάσκαλος να βάλει στην κουβέντα με τα παιδιά και τους μαθητές του. Και το κάνει με τον πιο όμορφο, τρυφερό και ευφάνταστο τρόπο! Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα να κάνω ένα ξεχωριστό post γι αυτό το βιβλίο.

Ξέρετε ότι σας προτείνω πάντα -και μόνο- πράγματα που προτιμώ η ίδια για τα παιδιά μου και η “Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο” όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά είναι και στην κορυφή της λίστας μου για τις γιορτινές αγορές. Ελπίζω όσες τη βάλετε στη συλλογή σας να την αγαπήσετε όσο κι εμείς!

 

Info: Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο: στο έλκηθρο του Άι Βασίλη» κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό «Πάπυρος» σε εικονογράφηση του Γιάννη Πουρνάρα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το πρώτο μέρος της ιστορίας – “Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο” (Πάπυρος, 2016) το οποίο σας είχα ξαναπροτείνει και σε αυτό το post για όσες το θυμάστε! ♥

Εδώ βρίσκετε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο Instagram

 

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment