Βραδιά παιχνιδιών στο σπίτι με τους φίλους του Γιώργου

Μου αρέσει πάντα να βρίσκω αφορμές για μικρές γιορτές στο σπίτι μας και η άφιξη πολλών νέων επιτραπέζιων (και όχι μόνο!) ήταν η τέλεια ευκαιρία για να βρεθούμε με αγαπημένους φίλους που είχαμε καιρό να δούμε.

paidiko-game-night-12

Όταν διοργανώνω κάτι για τα παιδιά έχω πάντα στο μυαλό μου ότι όσα κάνουμε θα αποτελούν σε λίγα χρόνια ένα κομμάτι των αναμνήσεών τους και γι αυτό θέλω να είναι όσο πιο ξεχωριστά γίνεται. Θέλω να θυμούνται τις μέρες αυτές ως κάτι ιδιαίτερο, που επιτρέπονταν οι μικρές διατροφικές ατασθαλίες, οι ενθουσιώδεις φωνές και η ακαταστασία (όχι ότι η ακαταστασία ειδικά είναι κάτι που τους προβληματίζει γενικά, αλλά καταλάβατε!)

paidiko-game-night-6

Μία βραδιά παιχνιδιών είναι γενικά ό,τι πιο απλό (και ανέξοδο) μπορεί να οργανώσει κανείς. Εμείς είχαμε πολλά νέα παιχνίδια αυτή τη φορά αλλά σε άλλες περιπτώσεις αρκεί να φέρει η κάθε οικογένεια το δικό της αγαπημένο επιτραπέζιο και από ένα σνακ (ή την σπεσιαλιτέ τους!). Μιας δε και το pop – corn γίνεται πάντα ανάρπαστο, την επόμενη φορά σκέφτομαι να μαζευτούμε στην κουζίνα και να τα φτιάξουμε όλοι μαζί. Τα παιδιά βρίσκουν συνήθως τη διαδικασία πολύ διασκεδαστική!

paidiko-game-night-5

Τα παιχνίδια που παίξαμε αυτή τη φορά ήταν τα εξής:

paidiko-game-night-7

  • Yeti in My Spaghetti: το πιο δημοφιλές! Τα παιδιά το ήξεραν όλα και ξεκίνησαν να παίζουν κατευθείαν και με μεγάλη χαρά! Παίζεται πολύ εύκολα και τα παιδιά έδειχναν ενθουσιασμένα. (4 ετών+)
  • Στο στόμα του Λύκου: Ο λύκος έχει φάει διάφορα.. περίεργα πράγματα (παπούτσια, φλυτζάνια κ.ο.κ) και σκοπός είναι με την ειδική τσιμπίδα να τα αφαιρέσουμε χωρίς να τον πονέσουμε και πριν προλάβει να κλείσει το στόμα του! Διασκεδαστικό παιχνίδι το οποίο προσωπικά εκτίμησα γιατί βάζει τα παιδιά στη διαδικασία να συγκεντρωθούν και να ελέγξουν τις κινήσεις τους. (4 ετών+)

paidiko-game-night-2

  • Mr Pop!: Όποιος προλάβει να συναρμολογήσει τον Mr Pop πριν τελειώσει ο χρόνος και πεταχτεί ρίχνοντάς όλα τα χαρακτηριστικά του κάτω είναι ο νικητής! (4 ετών+)
  • Barbecue Party: Βάζεις – βγάζεις τα φαγητά από τη σχάρα με προσοχή! Μια απότομη κίνηση και η σχάρα θα εκτιναχθεί ρίχνοντας όλα τα φαγητά κάτω! (4 ετών+)

(Όλα αυτά είναι στην κατηγορία 4 ετών+ και προσωπικά είδα ότι ταίριαξαν καλά και με τα λίγο μικρότερα αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά – και τους γονείς!)

paidiko-game-night-1

Κάτι άλλο που μου αρέσει πάντα στις βραδιές παιχνιδιών είναι να έχω παιχνίδια – κατασκευές ώστε το κάθε παιδάκι να μπορεί να παίρνει μαζί του αυτό που έφτιαξε. Το Glitter Factory ήταν τέλεια ιδέα για τα κορίτσια (και το Γιώργο που ήθελε κι αυτός να φτιάξει κάτι με glitter γιατί η Μαρίζα ακόμα είναι μικρή!) ενώ μεγάλη ειτυχία είχε και το Studio Ομορφιάς. Περιττό δε να σας πω πόσο γελάσαμε όταν η Μαρίζα με το που είδε το μακιγιάζ ξεκίνησε κατευθείαν να βάφεται λες και ήξερε τι έκανε! Δεν μπορώ να πω, όλες αυτές οι φορές που αναγκαστικά την είχα αγκαλιά για να ετοιμαστώ (γιατί αλλιώς εκλαιγε απαρηγόρητη!) έπιασαν τόπο!

paidiko-game-night-3

Για το τέλος είχα μικρές λιχουδιές, οι οποίες αποτέλεσαν και την τέλεια αφορμή για τα παιδιά να καταστρώσουν το δικό τους πλάνο “απαγωγής” των γλυκών!

paidiko-game-night-8

Τώρα που χειμωνιάζει και το κρύο και οι βροχές θα μας κρατούν περισσότερο στο σπίτι είναι ιδανική εποχή για φιλικές συγκεντρώσεις. Και δεν χρειάζεται να πεθάνουμε στην προετοιμασία! Η παρέα είναι που μετράει και τα παιδιά μας κάποτε θα τα θυμούνται όλα αυτά με νοσταλγία.

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment