Αξίζει να επισκεφτούμε με τα παιδιά μας το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Ανακάλυψα το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας από ένα post στο Facebook και αμέσως ενθουσιάστηκα. Δεν θυμόμουν να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και η ιδέα μου φάνηκε καταπληκτική.   

Λίγες μέρες μετά την πρώτη μου “συνάντηση” με το Φεστιβάλ συνειδητοποίησα ότι πίσω από τη διοργάνωση κρύβεται (και) η αγαπημένη μου Καλλιόπη Χαραλάμπους την οποία είχα να δω από τότε που ο Γιώργος ήταν νεογέννητο μεν αλλά χάρη στα social media παρακολουθούσα και θαύμαζα όλα τα ωραία που έκανε σε Αμερική και Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Της έστειλα αμέσως μήνυμα και της ζήτησα να μας μιλήσει γι αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία και να μοιραστεί μαζί μας και τις δικές της αγαπημένες ταινίες.

Ξέρω πόσο σας αρέσει να ενημερώνεστε για όλα τα ωραία που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας γι αυτό δεν θα πολυλογήσω άλλο. Η Καλλιόπη είναι η πλέον κατάλληλη για να μας βάλει στο κλίμα  του Φεστιβάλ οπότε την ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα και της δίνω το λόγο!

“Το παγκόσμιο σινεμά για παιδιά και εφήβους είναι πλούσιο, πολύχρωμο, πολυδιάστατο, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό, αλλά κυρίως άγνωστο στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε με την Αμάντα (σσ. Λιβανού, Πρόεδρο του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας) να καλύψουμε αυτή την ανάγκη και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη γιορτή στη διάρκεια της οποίας κάθε χρόνο θα παρουσιάζουμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό. 

Φέτος, στην πρώτη έκδοση του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα δείτε 74 ταινίες από 30 χώρες για παιδιά από 3-18 ετών. Οι ταινίες έχουν κατηγοριοποιηθεί με βάση το ηλικιακό κοινό που απευθύνονται ώστε να μπορούν οι γονεις πολύ εύκολα να επιλέξουν τις ταινίες για τα δικά τους παιδιά. “

 

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την πρεμιέρα της ταινίας «Η Dilili στο Παρίσι» του Μισέλ Οσελό, παρουσία του σκηνοθέτη. Στην τελευταία του ταινία, ο σπουδαίος animator, μας μεταφέρει στο Παρίσι την εποχή της Μπελ Επόκ. Ηρωίδα του η πανέξυπνη Ντιλιλί, η οποία έχει αποφασίσει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών που μαστίζουν την πόλη, μαζί με το μεταφορέα φίλο της. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, επιφανείς μορφές της γαλλικής τέχνης, επιστήμης και διανόησης, από τον Μονέ και τον Προυστ ως τον Παστέρ και τον Ντεμπυσσύ, της δίνουν στοιχεία για να λύσει το μυστήριο!

“Aγαπημένες μου ενότητες είναι αυτές που απευθύνονται στις ηλικίες 3-5 ετών και είναι ταινιάκια μικρού μήκους, τα περισσότερα χωρίς διαλόγους και με μικρές διάρκειες, για να μην κουράζουν τα πολύ μικρά. Οι ενότητες “Ο Μπαλωμένος Σκύλος και άλλες Ιστορίες” και “Ο Χιονόσαυρος και άλλες Ιστορίες” είναι ιδανικές για την προσχολική ηλικία. Οι προβολές αυτές θα γίνουν σε συνθήκες όχι απόλυτης συσκότισης στην αίθουσα, για να μην φοβούνται τα μικρά μας και όπου υπάρχουν διάλογοι θα γίνεται μεταγλώττιση. 

Από το πρόγραμμα ταινιών μεγάλου μήκοους ξεχωρίζω: “Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού”, μια Δανέζικη ταινία μεγάλου μήκους για παιδιά από 4 ετών και την “Ιπτάμενη Περιπέτεια του Πλόι”, μια Ισλανδική ταινία για παιδιά από 6 ετών.  Είναι φανταστικές περιπέτειες και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από Ντίσνεϊ ταινίες!”

________________________

 

⇒ Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

(Για μεγαλύτερη ευκολία σας προτείνω να ξεκινήσετε από εδώ για να δείτε τις ταινίες αναλυτικά και να ξεχωρίσετε ποιες σας ενδιαφέρουν – ταιριάζουν στο ηλικιακό group που σας αφορά. Στη συνέχεια μπορείτε από το σχετικό link στο τέλος της περιγραφής κάθε ταινίας να μεταφερθείτε στο site του Μεγάρου και να κλείσετε τα εισιτήριά σας online)

⇒ Προπώληση εισιτηρίων στο Megaron.gr και τα εκδοτήρια του Μεγάρου

Εδώ, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο Facebook

Εδώ, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο Instagram

No Comments

Leave a Comment