3 λύσεις για το πότισμα των φυτών στις διακοπές

Το σημερινό post  ξεφεύγει λίγο από τη συνηθισμένη μας ροή – ήθελα όμως να σας δείξω 3 λύσεις που βρήκα για τα φυτά μου στις διακοπές γιατί νομίζω ότι είναι κάτι που απασχολεί πολλές από εμάς εν όψει καλοκαιριού.  Μιας και ο,τι diy έχω δοκιμάσει τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει πιάσει (αν έχετε όμως κάποιο δοκιμασμένο κόλπο γράψτε το μου στα σχόλια ή στο Instagram!) φέτος σκέφτoμαι να καταλήξω σε μία από τις παρακάτω προτάσεις:

 

Λύση Νο 1:

Αυτά τα γυάλινα πουλάκια ήταν που μου έδωσαν την ιδέα για το σημερινό post. Τα πρωτο-είδα σε κάποιο μεγάλο αμερικάνικο site και τα αναζήτησα στο αγγλικό Amazon για να μην έχω θέμα με την αποστολή από Αμερική. Ψέμματα δεν θα σας πω, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είναι τόσο όμορφα που αν όντως δουλεύουν θα τα κρατήσω γεμάτα και μετά τις διακοπές για να μην ανησυχώ ότι θα ξεχαστώ – τουλάχιστον με τα ευπαθή φυτά που δεν σε παίρνει να παραλείψεις το πότισμα – ειδικά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την περιγραφή είναι ιδανικά για μικρές γλάστρες και το νερό που χωράνε μπορεί να διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες ενώ βρήκα και αντίστοιχα με διαφορετικά σχέδια (δείτε όμως τις περιγραφές για τις λεπτομέρειες γιατί δεν είναι όλα ακριβώς ίδια από άποψη χωρητικότητας κλπ):

Λύση Νο 2:

Κάτι αντίστοιχο είναι και οι “Aqua Globes” που επίσης υπόσχονται έως και 2 εβδομάδες παροχής νερού στη γλάστρα. Δεν είναι τόσο καλαίσθητες όσο τα πουλάκια αλλά βλέπω ότι είναι και Best Seller στην κατηγορία τους οπότε θέλω να πιστεύω ότι κάτι σημαίνει αυτό!

Kάτι αντίστοιχο – με διαφορετικά χρώματα είναι και αυτό

 

Λύση Νο 3:

Η τρίτη λύση που βρήκα είναι αυτή και έχω την εντύπωση ότι είναι και η επιλογή που μπορεί να προσαρμοστεί ευκολότερα στις ανάγκες του κάθε φυτού. Πρόκειται ουσιαστικά για το ειδικό εξάρτημα για τη γλάστρα και ένα σωληνάκι το οποίο σύμφωνα με την “αρχή της λειτουργίας του σιφωνίου” (το θυμάστε από το σχολείο;!) μεταφέρει το νερό από ένα εξωτερικό δοχείο στο φυτό.  Μιας δε και ο χρήστης είναι αυτός που διαλέγει την ποσότητα του νερού που θα έχει διαθέσιμη υποθέτω ότι είναι ιδανικό τόσο για τα μεγαλύτερα φυτά όσο και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα απουσίας.

Πώς σας φαίνονται; Δεν έχω καταλήξει ακόμα στην τελική μου επιλογή αλλά μάλλον θα πάω προς τον συνδυασμό 1 + 3. Αν παρόλα αυτά κάποια από εσάς έχει χρησιμοποιήσει κάτι αντίστοιχο – ή έχει κάποια  diy λύση που δουλεύει μη διστάσετε να μου στείλετε στο Instagram. Χαίρομαι πάντα με τα μηνύματα και τις προτάσεις σας!

No Comments

Leave a Comment