4 πράγματα που το παιδί μου… αρνείται να καταλάβει για την ώρα του φαγητού (και 4 προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά)

Σας είπα ότι τους επόμενους μήνες θα έχω την ευκαιρία να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από τα προϊόντα της Chicco που θα δοκιμάζω και θα ξεχωρίζω και σκέφτηκα σήμερα να κάνουμε ένα θέμα για τον απογαλακτισμό που απασχολεί πολλές μαμάδες.

Όταν ο Γιώργος ήταν μωρό ένιωθα φοβερό άγχος να “ολοκληρωθεί” η διαδικασία της εισαγωγής των στερεών τροφών. Μέχρι να καταλάβω ότι ήταν από τα παιδιά που δεν ήθελαν πολτοποιημένες τροφές είχα ξοδέψει άπειρα χρήματα αγοράζοντας ό,τι κουταλάκι, πιατάκι, παιχνίδι για το καρεκλάκι του φαγητού υπήρχε, είχα απαταλήσει ΠΟΛΛΕΣ ώρες ψάχνοντας στο Internet για πιθανές λύσεις και είχα περάσει ουκ ολίγα βράδια κλαίγοντας και πιστεύοντας ότι το παιδί μου δεν θα μάθει ποτέ να τρώει (εντάξει, αυτό το τελευταίο προτείνω να το “ρίξουμε” στις ορμόνες, εντάξει;) Στο δεύτερο παιδί τελικά κατάλαβα ότι η διαδικασία του φαγητού χρειάζεται -απλώς- υπομονή και ιδανικά όσο το δυνατόν λιγότερα αξεσουάρ και gadget μιας και η συνεχής εναλλαγή τους μάλλον μπερδεύει και αποπροσανατολίζει το παιδί.

Πριν περάσω όμως στα τέσσερα προϊόντα που χρησιμοποιούμε εμείς καθημερινά θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα πράγματα που η Μαρίζα απλά αρνείται προς το παρόν να δεχθεί σε σχέση με το φαγητό. Και αλήθεια, θέλω να μου πείτε: Είμαι η μόνη που τα αντιμετωπίζω αυτά ή υπάρχουν και άλλα παιδάκια με αντίστοιχα… προοδευτικές απόψεις σχετικά με τη διαδικασία του φαγητού;

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

1. To πιρούνι είναι για να τρώμε. Όχι για να ΤΟ τρώμε, όχι για να κρατάει προσωρινά το φαγητό μέχρι να το πάρουμε με το χέρι μας για να το βάλουμε στο στόμα και κυρίως ΟΧΙ για να σκαρφαλώνουμε τη σκάλα κρατώντας το. Δεν το χρησιμοποιούμε για να χτενίζουμε τα μαλλιά μας (κυρίως όταν ακόμα έχει φαγητό πάνω) και δεν το κρύβουμε μέσα στα παπούτσια των άλλων.

2. Το πιάτο δεν είναι για να φιλοξενεί το φαγητό μέχρι να το πάρουμε και να το πετάξουμε στο τραπέζι (στην καλύτερη περίπτωση – στο πάτωμα στην χειρότερη) για να το φάμε από εκεί. Το καρεκλάκι ΔΕΝ είναι πιάτο.

3. Το ποτήρι, το μπιμπερό και τα διάφορα κυπελάκια ΔΕΝ είναι για να κάνουμε μπάνιο. Το νερό που έχουν μέσα είναι για να το πίνουμε. Και όχι δεν είναι καθόλου αστείο να γινόμαστε μούσκεμα.

4. Το καρεκλάκι του φαγητού είναι για να καθόμαστε. Όχι για να το πηγαίνουμε βόλτα μέσα στο σπίτι.

Αυτό το τελευταίο ειδικά είναι το αγαπημένο παιχνίδι των ημερών αλλά σας υποσχέθηκα τα προϊόντα της Chicco  που χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες για την προετοιμασία και την ώρα του φαγητού και ιδού:

Το καρεκλάκι Polly2Start:

Το ξεχωρίζω για:

 • Το αδιάβροχο μαξιλαράκι – κάλυμμα που καθαρίζεται εύκολα με ένα πανάκι
 • Το άνετο κάθισμα που μπορεί να ρυθμιστεί τόσο στο πλάτος (διαβάζω ότι είναι το μοναδικό στην αγορά που το κάνει αυτό) – όσο και στην ανάκλιση (μπορεί ακόμα και να ξαπλώσει τελείως και είναι κατάλληλο από τη γέννηση)
 • Το δίσκο που αφαιρείται για να πλένεται εύκολα, έχει ειδική θέση για το ποτήρι και οι άκρες του είναι ανασηκωμένες ώστε να μην πέφτει το φαγητό εύκολα κάτω
 • Τις 4 ρόδες που κάνουν πανεύκολη τη μεταφορά του από δωμάτιο σε δωμάτιο (το δικό μας κάνει τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα το κουζίνα – σαλόνι) αρκεί να μην τις ξεχάσεις ξεκλείδωτες και το παιδί σου το βρει για παιχνίδι (ναι, για μένα μιλάω).

To σετ φαγητού “All You Need”:

Το ξεχωρίζω γιατί:

 • Τα σκεύη δεν περιέχουν BPA οπότε μπορεί κανείς ακόμα και να ζεστάνει το φαγητό στα μικροκύματα αν το επιθυμεί
 • Περιέχει πραγματικά όλα όσα χρειάζεσαι (βαθύ & ρηχό πιάτο, πιρούνι, κουτάλι, ποτηράκι με ειδική τεχνολογία για να πίνει το παιδάκι σαν να είναι κανονικό ποτήρι )
 • Τα μαχαιροπίρουνα είναι ιδανικά για να τα πιάνει το παιδάκι με τα μικρά του χεράκια και να τρώει μόνο του
 • Τα πιάτα έχουν λαστιχένια βάση ώστε να είναι πιο σταθερά
 • Το ποτηράκι έχει ειδικό καπάκι για να μην χύνεται το νερό και βολικά χερουλάκια για να το πιάνει εύκολα το παιδί.

Την πολυσυσκευή μαγειρέματος Easy Meal:

Την ξεχωρίζω γιατί:

 • Κόβω κατευθείαν τα λαχανικά στον κάδο, τα μαγειρεύει στον ατμό και τα πολτοποιεί με μία απλή κίνηση
 • Δεν χρειάζεται να πλένω πολλά διαφορετικά σκεύη
 • Το μεγεθός του είναι ιδανικό τόσο για να μην πιάνει πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας όσο και για να το πάρω μαζί μου στις διακοπές
 • Τα σκεύη πλένονται και στο πλυντήριο των πιάτων

Τις σαλιάρες μιας χρήσης Easy Meal:

Τις ξεχωρίζω γιατί:

 • Είναι ιδανικές για εξόδους και διακοπές
 • Mπαίνουν ευκολα (κάθε άκρη κολλάει κατευθείαν στο ρούχο του παιδιού με αυτοκόλλητο οπότε δεν γίνεται μάχη μέχρι να την ενώσεις με την άλλη και ξεκολλάει πανεύκολα!)
 • Έχουν την ειδική “θηκούλα” για τα ψίχουλα οπότε περιορίζονται τα πράγματα που πέφτουν κάτω (βλ. πάνω στα ρούχα του παιδιού)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα του post εδώ βρίσκετε την Chicco στο Instagram κι εμείς τα λέμε σύντομα!

 

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment