Πως οργάνωσα την αλλαξιέρα του μωρού

Όταν γεννήθηκε ο γιος μου τεσσερισήμισι χρόνια πριν, η αλλαξιέρα ήταν ένα από τα πράγματα που είχα αποφασίσει να προσπεράσω. Στο προηγούμενο σπίτι μας, βλέπεις, ο χώρος στο δωμάτιο ήταν περιορισμένος και από το να στριμωχτούμε περισσότερο αποφάσισα τελικά να πάρω μόνο το ειδικό στρωματάκι και να το χρησιμοποιώ στο κρεββάτι μας.

Αν και με δεδομένες τις χωροταξικές συνθήκες αυτή ήταν μια πολύ καλή λύση την οποία δεν μετανιώνω, μετά τους πρώτους μήνες αφενός είχε αρχίσει να με κουράζει η μέση μου από το σκύψιμο και αφετέρου το βάλε – βγάλε από το κρεββάτι κάθε τρεις και λίγο είχε αρχίσει να με εκνευρίζει. Άσε δε που δεν κατάφερα ποτέ να βρω μια βολική λύση για τα διάφορα ψιλοπράγματα που χρειαζόμουν για την αλλαγή της πάνας και πάντα κατέληγαν σκόρπια στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού.

Έτσι λοιπόν, τώρα που γεννήθηκε η κόρη μου αποφάσισα να εκμεταλλευτώ το χώρο του νέου σπιτιού και να πάρω -επιτέλους- την αλλαξιέρα.

 

*Αν είσαι έγκυος δες εδώ τις προτάσεις του MommyStyle για προσιτά brands με ρούχα εγκυμοσύνης*

Διάλεξα ένα πολύ απλό και σχετικά οικονομικό σχέδιο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απλή σιφονιέρα αργότερα και το οργάνωσα ως εξής:

Στο χώρο της αλλαγής έβαλα ένα μαλακό στρωματάκι σε μπεζ τόνους από τη σειρά “Bob Mario & Nino” των καταστημάτων “Ήρα” ενώ σε ένα από τα κλασικά καλαθάκια για το μπάνιο του ΙΚΕΑ μάζεψα μερικά μικρά παιχνιδάκια που μπορεί να φανούν χρήσιμα για… αντιπερισπασμό και ένα έξτρα σελτεδάκι από την ίδια σειρά. Δίπλα, έβαλα ένα από τα διάσημα μαξιλαράκια της Lorena Canals που μας έκαναν δώρο όταν γεννήθηκε η μικρή.

Στο συρτάρι έχω τα απαραίτητα για κάθε αλλαγή: (πολλές) πάνες, κρέμα (αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ τη Baby Cream της Frezyderm), ένα καλαθάκι με φυσιολογικό ορό, γαζούλες, νυχοκόπτη, μωρομάντηλα και καναδυό φορμάκια για παν ενδεχόμενο.

Ακριβώς από κάτω, στο πρώτο ραφάκι έβαλα ένα καλαθάκι με το αντισηπτικό για τα χέρια και μερικά αφρόλουτρα και καλλυντικά που δεν έχω ανοίξει ακόμα ενώ ακριβώς δίπλα έχω άλλο ένα με δύο πετσετούλες.

Στο τελευταίο ράφι έχω αφήσει χώρο για τα βρεφικά παπουτσάκια, ενώ στα δύο κουτάκια με τους κάκτους θέλω να βάλω κανα-δυο extra πιπίλες για να τις έχω εύκαιρες όταν έρχεται η ώρα της αντικατάστασης και άλλα τέτοια ψιλοπράγματα.

Τώρα μένει μόνο να δω που έχω τον ειδικό κάδο για τις πάνες (αν έχεις μωρό και δεν έχεις δει ΑΥΤΗ την εφεύρεση πίστεψε με, πρέπει να το κάνεις!) και είμαι έτοιμη!

 

Πώς σου φαίνεται;

 

Έχεις όρεξη για διάβασμα;

*Δες εδώ στυλιστικές ιδέες για θηλάζουσες μαμάδες και εδώ τα καλλυντικά που ξεχωρίζουν και προτείνουν 9 μαμάδες*

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment