KIDS’ FASHION: YELLOWSUB

Δεν ξέρω αν φταίει η τάση που έχουμε ώρες – ώρες οι μαμάδες να υπεραναλύουμε τα πάντα αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η επιλογή των ρούχων είναι μία από τις διαδικασίες που μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της αισθητικής του παιδιού. Ποτέ δεν θεωρούσα ότι η διαμόρφωση του προσωπικού στυλ αφορά μόνο την εικόνα μας – το βλέπω περισσότερο σαν την πιο άμεση έκφραση της προσωπικότητας του ατόμου και πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνούν από όσο νωρίτερα γίνεται.

Κάπως έτσι πήρα πριν καιρό την απόφαση να μην βγάζω το Γιώργο έξω από το task της επιλογής των ρούχων του αλλά -όσο δύσκολο και αν είναι να ψωνίζεις με ένα ζωηρό τρίχρονο- να τον παίρνω μαζί μου και να τον ενθαρρύνω να συμμετέχει και εκείνος στη διαδικασία, καθοδηγώντας τον μεν αλλά αφήνοντάς τον και ελεύθερο τόσο όσο χρειάζεται για να κάνει αβίαστα τις επιλογές του.Και εκεί ήταν που αναρωτήθηκα τι μηνύματα παίρνουν τα παιδιά μας από την
αγοραστική κουλτούρα της εποχής αλλά και κατά πόσο η γρήγορη μόδα και τα σχεδόν πανομοιότυπα καταστήματα (με τα σχεδόν πανομοιότυπα ρούχα) μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της αισθητικής και του γούστου ενός
παιδιού. Γιατί, ας πούμε -και αυτό είναι νομίζω το πιο τρανταχτό παράδειγμα- να πρέπει όλα τα κορίτσια να έχουν πρόσβαση σχεδόν αποκλειστικά σε ultra girly ρούχα σε κάθε πιθανή απόχρωση του bubblegum pink, strass και χρυσόσκονη και γιατί να εξαιρούνται από τις παιδικές συλλογές οι πιο ουδέτερες αποχρώσεις όπως το γκρι; Και ακόμα περισσότερο γιατί να πρέπει η παιδική μόδα να τροφοδοτεί τόσο πολύ πια τα διάφορα στερεότυπα και να μην δίνει καν το περιθώριο στα παιδιά να εξωτερικεύσουν τη διαφορετικότητά τους;

Ίσως και γι αυτό, η πρώτη μου επαφή με το καινούριο brand Yellowsub (οι φωτογραφίες του post είναι όλες από την καλοκαιρινή συλλογή) ήρθε σαν δροσερό αεράκι στην πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Φρέσκο, χαριτωμένο, με επίκαιρο χαρακτήρα και cute, παιδικά μεν αλλά όχι χαζοχαρούμενα, μικρομέγαλα ρουχαλάκια ήταν ό,τι χρειαζόταν για να αναθαρρήσω!

A video posted by Εlena Pakou (@elenapakou) on May 28, 2016 at 12:26am PDT

Δεν μου φτάνει ένα post για να πω όλα όσα θέλω για τη Yellowsub γι αυτό θα ξεκινήσω σήμερα με τα βασικά και θα επανέλθω αργότερα με περισσότερες λεπτομέρειες.  Εξ’ άλλου έχω υποσχεθεί εκτενές αφιέρωμα στα καλύτερα παιδικά brands και δεν πρόκειται να αθετήσω την υπόσχεσή μου.

Η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν οι μαμάδες φίλες όταν είδαν στο Facebook τη φωτογραφία μου στο corner της εταιρίας στο Attica ήταν αν η Yellowsub είναι ελληνική εταιρία. Λοιπόν, η Yellowsub όχι µόνο είναι ελληνική εταιρία (πίσω από το “κίτρινο υποβρύχιο” κρύβονται η Αγγελική και η Ήρα Κοκκώνη, οι κόρες των ιδρυτών του βρεφικού Brand “Ήρα”) αλλά σιγά σιγά έχει αρχίσει την εξάπλωσή της και στο εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι οι καλές ιδέες δεν έχουν σύνορα.

Τώρα που έχουμε συνέχεια προσκλήσεις για βαφτίσεις και παιδικά πάρτυ αυτό το παντελόνι της Yellowsub με έχει σώσει! Είναι πολύ λεπτό και αέρινο και ο Γιώργος μου όχι μόνο δεν δυσανασχετεί όταν το φοράει αλλά έχει γίνει και το αγαπημένο του! Το δε t-shirt είναι ό,τι πιο μαλακό έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου.

Η δεύτερη ερώτηση (που πάντα “καίει” τους γονείς!) αφορά στις τιμές. Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη -για μένα- έκπληξη. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει οτιδήποτε είναι αισθητικά καλό, επίκαιρο και καλόγουστο να είναι συχνά ανεξήγητα ακριβό αλλά αυτό δεν ισχύει για τα ρούχα της Yellowsub. Οι τιμές είναι πολύ λογικές και τα ρούχα είναι ο ορισμός του value – for – money. Ο γιος μου τα φοράει εδώ και κάμποσο καιρό και αυτό το λέω από προσωπική μου εμπειρία.

Η τρίτη ερώτηση αφορά φυσικά τα σημεία πώλησης για τα οποία θα σε παραπέμψω στο site της εταιρίας και την καρτέλα “Store Locator” (εκτός από το Golden Hall και το Attica, τα Yellowsub τα βρίσκεις και σε πολλά σημεία εντός και εκτός Αττικής – αλλά και στο e-shop της φίλης του blog Λίας) ενώ δεν πρέπει να ξεχάσω να πω ότι η συλλογή της Yellowsub περιλαμβάνει τόσο βρεφικά ρουχαλάκια (0-3 χρονών) όσο και την παιδική συλλογή που καλύπτει το φάσμα από 2 έως 14 ετών.

Αυτά προς το παρόν, θα σε αφήσω να ρίξεις μια ματιά στο site και θα επανέλθω με περισσότερα!

Εν τω μεταξύ, εδώ μπορείς να βρεις τη Yellowsub στο Facebook
…και εδώ στο Instagram

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment