5 + 1 πράγματα που αξίζει να θυμάσαι (ξενυχτισμένη μανούλα)!

Μιλούσα τις προάλλες με μία αγαπημένη φίλη μαμά η οποία μου έλεγε πόσο έχει εξουθενωθεί τελευταία. Και ενώ στα μάτια μου είναι η τέλεια μαμά (για να μην σταθώ στο ότι είναι από τους πιο κομψούς ανθρώπους που ξέρω) κατάλαβα για ακόμα μία φορά ότι τελικά δεν υπάρχει μαμά που να μην τραβά τα ζόρια της – αλλά δεν υπάρχει και μαμά που να σου πει ότι ο κόπος, η προσπάθεια και το ξενύχτι δεν άξιζουν – και με το παραπάνω!

Λίγο αργότερα έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία με το γιο μου (από την εποχή που έλεγα ότι αποκλείεται να αντέξω ποτέ να κάνω 2ο παιδί!). Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε τραβήχθηκε, θυμάμαι όμως ότι ήμουν εξαντλημένη και ότι ήταν από εκείνες τις (πολλές) φορές που ένιωθα ότι τα κάνω όλα λάθος – και ότι τέλος πάντων όλοι οι άλλοι κάτι ήξεραν που δεν ήξερα εγώ και τα κατάφερναν τόσο καλύτερα από εμένα.

Και κάπως έτσι, χάρη σε αυτό το flashback, φτάσαμε στο σημερινό post με όλα όσα θα ήθελα να μου είχε πει κάποιος τότε που η κούραση φαινόταν να μην υποχωρεί ποτέ…

Ποια είναι αυτά;

  • Θα έρθει η στιγμή που θα κοιμηθείς 8ωρο! (Και όταν θα γίνει αυτό μάλλον θα ξυπνας κάθε λίγο από μόνη σου για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι καλά!)
  • Κανένα μωρό, καμία μαμά και καμία οικογένεια δεν είναι ίδια. Μην περιμένεις ότι η συμβουλή της γνωστής – της ξαδέρφης – της κολλητής – του συναδέλφου σου που σου παρουσιάζεται ως πανάκεια θα λειτουργήσει στη δική σου οικογένεια. (Αλλά μην κλείνεις και -εντελώς- τα αυτιά σου. Κάτι από όλα αυτά που ακούς μπορεί να σου δώσει έμπνευση!)
  • Όσο πιο κοντά είσαι με το παιδί σου τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε και οι δύο
  • Μην αναλώνεσαι με κακεντρεχή σχόλια. Ο καθένας κουβαλάει τα δικά του άγχη και το ότι πολλές απόψεις εκφράζονται με άγαρμπο τρόπο δεν έχει να κάνει με τον αποδέκτη του σχολίου αλλά με τον σχολιαστή
  • Μην απογοητεύεσαι με κάθε αλλαγή! Τα μωρά περνάνε τόσες πολλές φάσεις που είναι πιθανό με το που νιώσεις ότι βρίσκεις τα “πατήματά σου” να τα χάσεις ξανά. Να θυμάσαι όμως ότι κάθε μέρα που περνάει γνωρίζεις το μωράκι σου καλύτερα και αυτό σε κάνει όλο και πιο έτοιμη να αντιμετωπίζεις κάθε τι που προκύπτει.
  • Ποτέ η αγκαλιά σου δεν πηγαίνει χαμένη! Ακόμα και αν είναι 4 το πρωί και είναι το μοναδικό που μπορείς να προσφέρεις στο μωράκι σου που (ξανά)ξύπνησε, η αγκαλιά είναι το μεγαλύτερο δώρο!

Κουράγιο μαμά!

*Εδώ με βρίσκετε και στο Instagram αν θέλετε να τα λέμε και από εκεί*

Διάβασε ακόμα:

No Comments

Leave a Comment